Dubbelinterview Connie Palmen - Erwin Mortier

26 oktober 2012

De beide schrijvers worden geïnterviewd door auteur Bob van Laerhoven. Ze praten vrijuit over hun laatste werken, hun passie, hun gelijkenissen en hun verschillen als Nederlandstalige schrijver. Is het leven van een schrijver in Holland anders dan dat van een Vlaming?

Vanaf 1991 schreef Connie Palmen vijf romans: ‘De wetten’, ‘De vriendschap’, ‘I.M.’, ‘Geheel de uwe’, ‘Lucifer’ en een novelle ‘De erfenis’. Bovendien verschenen van haar een aantal essaybundels. Haar interviews werden ter ere van haar vijftigste verjaardag gebundeld in ‘God en vitriool’, en haar verspreide werk in ‘Als een weke krijger’. Op 11 november 2011 verscheen haar nieuwste boek ‘Logboek van een onbarmhartig jaar’.

Erwin Mortier Sinds 1999 leeft Mortier uitsluitend van zijn pen. Met zijn bestseller ‘Godenslaap’ bracht hij één van de meest spraakmakende boeken van de laatste jaren op de markt. Zijn recentste werk ‘Gestameld liedboek - Moedergetijden’, is een autobiografisch verhaal over de moeder van de auteur. De ziekte van Alzheimer brokkelt haar hele ‘zijn’ af en sleept het gezin van Mortier mee de treurnis in.

De beide schrijvers worden geïnterviewd door auteur Bob van Laerhoven. Ze praten vrijuit over hun laatste werken, hun passie, hun gelijkenissen en hun verschillen als Nederlandstalige schrijver.Is het leven van een schrijver in Holland anders dan dat van een Vlaming?

http://www.route42.be/index.php?option=com_content&view=article&id=114%3...