"GODENSLAAP" GENOMINEERD VOOR NS-PUBLIEKSPRIJS

SAMEN MET VIJF ANDERE TITELS

Tijdens de Amsterdamse boekenbeurs Manuscripta werden genomineerde bekend gemaakt voor de NS-Publieksprijs 2010. Godenslaap, de jongste roman van Erwin Mortier, behoort met vijf andere titels tot de gelukkigen.

De NS-publieksprijs behoort in Nederland tot de vaste waarden van het literaire prijzencircuit. Jaarlijks kiest een comité van boekhandelaren en bibliothecarissen uit een groslijst van boektitels die het afgelopen jaar furore maakten.

Voor 2010 gaat het naast Godenslaap om  Dorsvloer vol confetti van Franca Treur, Cruise van Suzanne Vermeer, Op klaarlichte dag van Simone van der Vlugt, De Vastgoedfraude van Vasco van der Boon en Gerben van der Marel en Mama Tandoori van Ernest van der Kwast - zowel thrillers, bellettrie als non-fictie.

Met deze lijst gaat een kernjury van 300 personen aan de slag, terwijl de Nederlandse lezers via de website van de prijs voor hun favoriet kunnen stemmen. De bekendmaking van de winnaar volgt op 19 oktober.

Erwin Mortier liet weten blij te zijn dat zijn roman op de shortlist is terechtgekomen. 'De weerklank die mijn roman krijgt, blijft me verbazen en verheugen. De rest zien we wel weer,' besluit hij.